West-Canada 2005

West-Canada 2005

Reisduur 26 dagen | 16 jul-10 aug 2005 | Marjo,Kathy,Chris en Servie Jongen

De verslagen van onze reis in West-Canada in 2005. Deze camperreis startte in Calgary en eindigde in Vancouver. In Calgary bezoeken wij de grote Calgary Stampede. Vervolgens reizen wij door de Rocky Mountains, bezoeken en wandelen in veel nationale parken en genieten van het rijke dierenleven. Via Revelstoke - kamploops - Clearwater - prince George gaan we naar Steward waar we " north naar Alaska " gaan voor een bezoek aan Fish Creek in Hyder USA. Vanuit prince Rupert varen we naar Vancouver Island en eindigen wij onze reis in het mooie Vancouver. 

Post 01 oktober 2010

Stanley Park totem palen

Vandaag is onze laatste dag in Vancouver. We nemen afscheid op de campground van onze Nederlandse vrienden en brengen de camper terug naar het depot van Canadadream. We vullen na 23 dagen de laatste keer de benzinetank en de gastank moet voor 1/3 deel gevuld worden.

Post 01 oktober 2010

Zwembad op de camping in Burnaby

Vandaag blijven we op de camping en genieten van de zon, nemen een lekkere duik en komen zo al kuierend de laatste dag door.

Post 01 oktober 2010

Gastown Vancouver

Vandaag gaan we na het ontbijt naar Vancouver. We kopen bij de office 4 dagkaartjes en kunnen dan de hele dag met de bus, tram, seabus en skytrain door de stad reizen. De kaartjes kosten $ 8,00 per stuk en dat is de moeite meer dan waard. Ten eerste kom je overal en ten tweede kun je met een gerust hart weggaan, omdat je camper veilig op de campground staat.

Post 30 september 2010

Met BC Ferries naar Vancouver

Als we zondagmorgen opstaan, is het nog steeds prima weer en verheugen wij ons op de overtocht naar het vaste land van B.C.  We gaan nu via highway nr. 17 richting Sidney. Ook dit is een schitterend toeristenplaatsje aan de oostkust van het eiland. We komen richting Swartz Bay en er wordt op grote elektronische borden aangegeven dat de veerboot voor 76% vol is en dat deze om 10.00 uur zal vertrekken. Ik duw nog even op het gas en kom om 09.51 uur aan de kassa en mag via rij nr. 16 meteen inchecken.

Post 30 september 2010

Met het vliegtuig vanuit de haven van Victoria naar Butchart Gardens

Vandaag hoeven we niet zo veel kilometers te rijden. Na het ontbijt in de prachtige bossen aan de ocean-side van deze campground gaan we naar Tim Hortons hier vlak bij om een lekker kopje koffie en wat toasted bagels te halen. We pauzeren nog wat op de parkeerplaats en Marjo maakt nog 2 mooie foto’s van een grote vrachtwagen, die Tim Hortons producten komt brengen. Deze vrachtwagen hebben we nog nooit gezien. Achteraf een leuke herinnering.

Post 30 september 2010

Strand van Qualicum Beach

Vandaag worden we door de reiswekker gewekt. Het is 07.00 uur en we kijken allemaal nog slaperig uit de ogen. We moeten vandaag vroeg op, anders halen we het programma niet. We eten de restanten krentenbrood op en gaan op weg naar de highway 19 south. Onderweg vanaf Sayward valt ons op dat er veel bomen gekapt zijn en er op die plaats geen nieuwe bomen geplant zijn, zoals dat in het noorden van B.C. wel gebeurt. De weg van Sayward naar Campbell River is zeer eentonig en doordat de zijkanten langs de weg dichtgegroeid zijn met struiken en bomen, zie je praktisch niets van de omgeving.

Post 30 september 2010

Onze camping Fisherboy in Sayward

Vandaag word ik wakker op de campground, die ik nog niet bij daglicht heb gezien. Om09.00 uur zie ik dat we in een bosrijke omgeving zitten. Prachtig weer is het en Marjo en ik gaan eerst de was in de laundry brengen. We gaan de tafel dekken en eten en drinken de restjes op die we nog hebben. Maar na een dag zoals gisteren (waar we goed en rijkelijk  hebben gegeten) kunnen we er wel even tegen.

Post 30 september 2010

Met de boot door de Inside Passage

Vandaag zijn we voor de wekker wakker. Hebben we deze toch als souvenir voor thuis. Het is schemerig en 05.15 uur. In meerdere campers brandt al licht, want er gaan best wel wat mensen met de boot mee naar Vancouver Island. Om 05.45 uur hebben we ons gewassen en afgekoppeld op de campground. We rijden 1 km verder naar de haven en hoeven amper in de rij te staan, want we zijn lekker vroeg.

Post 30 september 2010

Bergketens langs de kust

Vandaag staan we om 09.00 uur op. We hebben alle tijd vandaag, want we hebben een korte Route naar Prince Rupert. Het is helder blauw aan de hemel en we gaan eerst even naar Canadian Tire om een wekker te kopen. Deze hebben we nodig als we morgen om 05.30 uur moeten opstaan. Met batterij erbij $ 10,00

Post 30 september 2010

Terrace in de bergen

Het heeft vannacht enorm hard geregend. Doordat het zijruitje openstond is er een beetje regen op het dekbed van Chris terecht gekomen. Voor de rest is alles goed gegaan. We kunnen helaas niet buiten eten, omdat de picknicktafel door en door nat is. Dus dan maar binnen het best er van maken. Na het ontbijt gaan Kathy en Chris internetten, omdat ze dan in Nederland avond hebben (ongeveer 19.00 uur). Ik gebruik de tijd om mijn plakboek bij te werken. Om 11.30 uur gaan we naar Layton op zoek aar de Hot Springs aldaar.

Pagina 1 van 3
You are here Canada West-Canada West-Canada 2005

Contactgegevens

Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u een email sturen via onze contactpagina.
> Naar de contactpaginaAgenda

Bekijk ook onze agenda voor de bijeenkomsten en voorlichtingen over onze reizen.
> Naar de agenda