Oost- en West-Canada 2014

Oost- en West-Canada 2014

Reisduur: 21 dagen || 17 sept-6 okt 2014 || Marjo & Servie Jongen

Canada 2014......

Post 06 oktober 2014

Airport Road van Stayner naar Toronto

Omdat we gisteren even een klein probleem hebben gehad met een lekkage, hebben we van het management een tegoedbon gekregen voor een gratis ontbijtbuffet voor 4 personen. Daar maken we nu fijn gebruik van. Weer lekker $ 45,00 om iets anders mee te doen.

Post 05 oktober 2014

Op weg naar Midland

We hebben vannacht prima geslapen in de Blue Mountain Inn en we hebben voor de zekerheid maar de wekker gezet,want we hebben om 8.45 am afgesproken met Marie om te gaan ontbijten bij Margaretha in de Georgian Bay Café. Hier gaan we meestal met Marie ontbijten als we op visite zijn in Meaford. Ook hier is alles nog hetzelfde als 12 jaar geleden en wat ons betreft is dat wel oké.

Post 03 oktober 2014

Veerboot naar Manitoulin Island

Het is vanmorgen flink aan het waaien; maar de temperatuur is nog steeds rond de 19 graden Celcius en je kunt zo in je T-shirtje buiten wandelen. We gaan ontbijten in het plaatselijke restaurantje net voor de haven. Ook hier heeft de tijd stil gestaan en is alles nog precies zoals o.a. in 2001 toen we hier ook waren. We zijn hier overigens voor de 4e keer nu.

Post 03 oktober 2014

Mennonieten op weg naar huis....

We hebben een goede nachtrust gehad en we verheugen ons op het ontbijt. Ik werk nog even aan de weblog en de dames zijn al vast naar het restaurant om te ontbijten. Maar omdat er 2 grote groepen seniors in het hotel hebben overnacht, is het een beetje vol in het knusse restaurantje. We wachten daarom even, tot dat de storm is gaan liggen en er weer nieuwe voorraad wordt aangevuld.

Post 03 oktober 2014

Niagara Falls

Prima, maar kort, geslapen in het Sandman airport hotel. We nemen een stevig ontbijt in het hotel en gaan met de shuttle naar de airport om onze huurauto bij Alamo op te halen. Op zich prima geregeld allemaal maar toch probeert de vriendelijke dame ons een duurdere 4wheel drive aan te smeren voor een extra 10$ per dag.

Post 02 oktober 2014

Met Westjet naar Toronto

De wekker is vandaag weer gezet, omdat we vroeg willen vertrekken naar Calgary voor onze vlucht naar Toronto (Ontario). We verzamelen de laatste overgebleven food- en non-food artikelen en geven die aan een andere gast van de campground. Zo nu nog de “carbage” en dan kunnen we vertrekken. We rijden terug richting het Vistitor Center naar Tim Horton’s om te ontbijten, want we hebben geen tijd meer (en ook geen zin) om in de schoongemaakte camper weer alles opnieuw op te ruimen.

Post 01 oktober 2014

Elken in Canmore

Vandaag gaan we weer terug richting Banff en we nemen een licht ontbijt in de camper en maken ons op voor een iets langere rit dan normaal. Na een kleine beurt op het dumpingstation, gaan we richting Jasper om bij Petrol Canada te gaan tanken. Maar wat een verrassing als we tegenover de campground plots een moeder Elk met haar kleintje in de bosjes bij de rivier gadeslaan. De dames pakken hun camera en gaan direct op fotojacht.

Post 29 september 2014

Pica (marmot) tussen de rotsen

Alhoewel het vandaag zondag is, moeten we toch vroeg opstaan, omdat we vandaag naar Maligne Canyon en Maligne Lake gaan en dat is toch ruim een uurtje rijden (enkele reis). Maar we moeten eerst naar het dumpstation voor de “grey and black tanks” te ledigen en om vers water te tanken.

Post 28 september 2014

Jullie kunnen weer op de site reageren. Onze webmaster heeft een aanpassing gedaan. Dus schroom niet om iets op onze weblog ter plaatsen.

Groetjes

Masejoreizen

Post 28 september 2014

Sunrise over Wilcox Creek

Brrrr…. wat is het koud als de wekker af gaat op de campground van Wilcox Creek. Het is pas 7 am; maar we moeten vandaag vroeg op, omdat we naar het Columbia Icefield gaan en daarna nog veel meer bezienswaardigheden gepland hebben op onze route naar Jasper.

Pagina 1 van 2
You are here Canada Oost- & West-Canada Oost- & West-Canada 2014

Contactgegevens

Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u een email sturen via onze contactpagina.
> Naar de contactpaginaAgenda

Bekijk ook onze agenda voor de bijeenkomsten en voorlichtingen over onze reizen.
> Naar de agenda