Oost- en West Canada 2012

Oost- en West Canada 2012

Reisduur: 19 dagen || 21 sept-9 okt 2016 || Marjo & Servie Jongen

Dit bezoek aan Canada is opgedeeld in 2 delen. De eerste 11 dagen zijn we met een camper vertrokken vanuit Calgary naar Kananaskis, Banf, Lake Louise en Jasper. We hebben een groot gedeelte van onze reis doorgebracht in de buurt van de Icefields Parkway en het was een schitterende Indian Summer. Op de 11e dag zijn we vanuit Calgary naar Toronto gevlogen en hebben in Ontario (met een huur-auto) 8 dagen genoten van de omgeving Toronto, Jordan, Niagara Falls, St. Thomas, Lions Head, Cyprus Lake ...Toronto.

Post 30 september 2012

Vanuit Georgian Bay terug naar Nederland

We vliegen terug naar Nederland in een Boeing 777-200ER van KLM. In dit type gaan 318 passagiers en we zitten helemaal vol. We zitten in het achterste gedeelte op de stoelen 43-B en 43-C en de stoelen staan in deze economy comfort zone op een afstand van 35 inch. De Boeing 777-200ER was oorspronkelijk bekend als 777-200IGW ("increased gross weight"). Het toestel heeft een bereik van maximaal 14.300 km en is een populaire versie voor intercontinentale vluchten.

Post 28 september 2012

Blue jay in de tuin B & B Lion's Head

Zo en nu beginnen we aan onze laatste dag. We hebben eigenlijk best nog wel zin om een paar dagen te blijven, maar aan alles komt helaas een einde. We genieten nog maar eens van een heerlijk ontbijt in deze mooie B & B en we hebben voor Jan en José een fles Maplesirup meegenomen en natuurlijk ook eentje voor ons zelf. Dus Jan maak je maar geen zorgen....hij komt er aan!

Post 27 september 2012

Indiansummer Cyprus Lake

Vandaag worden we wakker en genieten van het uitzicht op de diverse eekhoorntjes, spechten en andere vogels die genieten van het voer in de voederbakjes achter op het balkon. Wat een mooi gezicht om al die diertjes te zien, terwijl wij genieten van een heerlijke ontbijt. We hebben pannekoeken met echte  maple-sirup en diverse zelfgemaakte jams. Heerlijke koffie en jus d'orange.

Post 26 september 2012

Sauble Falls

Na dit heerlijke ontbijt nemen we afscheid van Ton en Marge en bedanken hen voor de gastvrijheid tijdens ons 2-daags verblijf hier in St. Thomas en natuurlijk voor de heerlijke maaltijden die ze voor ons hebben geserveerd. We maken nog een paar foto’s voor hun mooie huis en zeggen tot ziens.

Post 25 september 2012

Meeuwen op de beach Port Stanley

Het is hier heerlijk rustig in St.Thomas en we worden pas om 07.45 uur wakker. We kijken vanuit de basement naar buiten en het is licht bewolkt en 19° C. Vandaag is de verwachting rond de  21° C en geen regen. 

Post 24 september 2012

Rode druiven tijdens onze wijntour

Heerlijk bed in dit hotel en de wekker loopt 3x af voordat we op staan. We hebben 2 tegoedbonnen vooreen ontbijtbuffet naast ons hotel en we nemen natuurlijk eerst een lekker douche. Het ontbijt is prima en we zorgen wederom voor een goede "bodem", want we moeten tussen de 200-250 km rijden naar onze kennissen in St. Thomas.

Post 24 september 2012

Watervallen in het donker

Na een overheerlijk ontbijt bij Eva in de B & B Spring Creek Tranquility in Jordan nemen we afscheid en maken nog een paar foto’s van het huis en de grote tuin met zwembad. Om 10.00 uur is het dan tijd om te vertrekken richting Welland om de Canal Locks te bezoeken en we rijden via de H2O Highway (hoe komen ze op de naam hè !).

Post 24 september 2012

St.Jacobs groenten- en fruitmarkt

We hebben geslapen als marmotjes ? roosjes ? heerlijk weer plenty plek en een eigen badkamer. We  nemen het uitgebreide ontbijtbuffet in het Holiday Inn, heerlijk ! Daarna gaan we met de shuttle terug naar het vliegveld en halen bij Alamo onze auto, een Toyota Corolla, op. Dat is in 10 minuten gefikst.

Post 21 september 2012

Met Westjet van Calgary naar Toronto

We zijn vanmorgen om 06.30 uur al wakker, omdat we nog een aantal dingen moeten doen, voordat we vertrekken voor ons laatste rit met de camper. We moeten nog een aantal spullen inpakken en daarna nog de tanks leegmaken bij het "dumpingstation" en alle afval nog in de daarvoor bestemde "bearproof" carbage bins deponeren.

Post 20 september 2012

Boom compleet onder water bij Emerald Lake

De nacht hier in Golden is niet zo koud als op de andere campgrounds. Het is aangenaam en we nemen voor het ontbijt nog een snelle douche. Bij jullie is het natuurlijk nu al 17.00 uur, terwijl voor ons de dag pas begint en het is nu op dit moment 09.07 uur plaatselijke tijds als ik dit stuk van het verslag schrijf.

Pagina 1 van 2
You are here Canada Oost- & West-Canada Oost- & West-Canada 2012

Contactgegevens

Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u een email sturen via onze contactpagina.
> Naar de contactpaginaAgenda

Bekijk ook onze agenda voor de bijeenkomsten en voorlichtingen over onze reizen.
> Naar de agenda