Equador 2013

Equador 2013

Reisduur: 17 dagen || 15 sept - 1 okt 2013 || Marjo & Servie Jongen

De verslagen van onze reis in Equador (Zuid-Amerika) 2013. We bezoeken in een kleine 3 weken het nevelwoud van Bellavista, de Guamote markt, het Ingapirca en Cajas Nationaal Park en zullen ’s-werelds hoogste actieve vulkaan bezichtigen en natuurlijk de mooiste stad van Ecuador: Cuanca.

Post 02 oktober 2013

Na 18 prachtige dagen zijn we weer thuis in Nederland. We hopen dat we jullie met onze verhalen en foto´s (en de a.s. fotoalbum) een beetje hebben kunnen laten meegenieten van deze unieke reis door een stukje van Zuid Amerika.

Post 02 oktober 2013

Terugvlucht Ecuador-Amsterdam                                                                                                                                                                                                                                          Het is net middernacht geweest (plaatselijke tijd in Guayaquil) als we dik 5 uur vliegen erop hebben zitten; dus nog 6 uur en 15 minuten te gaan. De meeste passagiers zijn aan het slapen en sommigen kijken een van de vele flims die ter keuze worden aangeboden. Wij slapen ook enkele uurtjes en we liggen volgens de piloot precies op schema en we zullen om 06.08 uur (tijd in Ecuador) én dat is dus 13.08 uur Nederlandse tijd, landen op Amsterdam Airport.

Post 01 oktober 2013

Ons Hotel Mansion del Rio

Ons laatste ontbijt in Boutique Hotel Mansion del Rio is een feit en we gaan nu definitief onze reistassen inpakken en voor een laatste uitstapje naar de boulevard en misschien nog even de stad in. We worden om 15.00 uur opgehaald voor de shuttle naar het vliegveld.

Post 30 september 2013

Leguanen in Park Bolivar

Buenos !

Prima geslapen en weer bijna aan het eind van deze reis. Vandaag gaan we te voet erop uit in Guayaquil, zonder gids, gewoon met plattegrond de neus na. Prima ontbijt gehad en we kunnen er wel even mee vooruit. We gaan weer langs de prachtige rivieroever, de Malecon 2000 en genieten van een slight breeze die verkoeling geeft in benauwdheid.

Post 29 september 2013

El Caja Nat.park park

Ons laatste ontbijt in Santa Lucia en we gaan zo meteen op weg naar El Cajas National Park om daar een wandeling te maken en dan gaan we verder naar Guayaquil. We genieten nog een keertje van het heerlijk ontbijtbuffet en dan gaan de koffers weer de auto in voor onze laatste bestemming naar het tropische Guayaquil

Post 29 september 2013

Bezoek Panama Head factory

Buenos Diaz Amigos !

Vandaag lekker niet zo vroeg en geen gesleep met tassen want we blijven vandaag in Cuenca. Na een lekker ontbijt gaan we met de auto naar een hoog gelegen viewpoint over Cuenca. Makkelijkst is om te concentreren op de kerktorens want dan weet je dat je in het koloniale centrum bent.

Post 28 september 2013

Devils nose treinreis

Oh oh wat is het verdomd vroeg als we telefonisch gewekt worden om 04.45 uur  door de receptie van de Haciënda. We moeten vroeg opstaan i.v.m. met onze treinreis vanaf Alausi naar Devil's Nose in het Andes gebergte.

Post 28 september 2013

Mandarijnen Guamote marktZachtjes tikt de regen tegen het hotelraam en deze keer is het niet het geluid van de waterval, die recht tegenover ons hotel vanaf de 2400 meter naar beneden valt. We douchen snel en proberen nog de weblog bij te werken. Het wordt tijd voor het ontbijt en dit is net als gisteren prima. Diego is er al vroeg en hij eet gewoon met ons mee (de “leftovers”).

Post 26 september 2013

Met de kabelbaan over het ravijn

De wekker gaat om 6 uur en we hebben heerlijk geslapen in dit kunstzinnige hotel met uitzicht op de waterval en het huis van jawel “the one and only 007”. Foto volgt. We genieten van een luxe ontbijt, verse broodjes met kaas en jam een gevuld omelet naar keuze, sap naar keuze en natuurlijk koffie en thee. Posada del Arte is smaakvol ingericht met veel schilderijen en locale kunst.

Post 24 september 2013

Nieuwe San Francisco Bridge in Banos

Om te beginnen: het was een verdomd koude nacht hier in Chasqui en we gaan maar zo snel mogelijk douchen om even te ontdooien. Het openhaard vuur in het restaurantje smeult nog een beetje, maar echt warmte heb je er niet meer van. Zo en nu ontbijten en langzaam op temperatuur komen.

Pagina 1 van 2
You are here Amerika Zuid-Amerika Equador 2013

Contactgegevens

Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u een email sturen via onze contactpagina.
> Naar de contactpaginaAgenda

Bekijk ook onze agenda voor de bijeenkomsten en voorlichtingen over onze reizen.
> Naar de agenda