Kenia 2013 (Juni)

Kenia 2013 (Juni)

Reisduur: 20 dagen || 11 juni - 1 juli 2013 || Servie & Marjo Jongen

We logeren wederom in Ngong Hills bij Rosemary en Paul Ngossorr. We brengen een bezoek aan een ziekenhuis in de buurt van Nairobi en brengen veel medische goederen voor een Medical Camp. We bezoeken de Primary School in Ngong en brengen schoolspullen en 3 laptops. 

> Lees meer over deze reis

Post 01 juli 2013

Back home again

De tijd vliegt om (letterlijk) en als we boven de Alpen zitten, genieten we van een ontbijt op een hoogte van ruim 10 km en zien we de zon aan de rechterkant langzaam door de wolken komen. Een geschikt moment om een foto te maken, maar helaas zitten we net aan de andere kant. Ik trek mijn schoenen weer aan en loop nog een keertje door het gangpad om mijn benen te strekken.

Post 30 juni 2013

Prachtige bloemen in de tuin van Mill Hill

Na een hele goede nachtrust worden we net voor de wekker wakker en het is net 07.00 uur geweest. Volgens mij hebben we nu wel warm water,want ik hoorde toen straks geluiden die me aan een boiler deden denken. Mijn voorgevoel is juist en het water dat uit de douche-kop komt is heerlijk warm en we genieten er echt reuze van. Marjo is blij dat ze de haren weer kan wassen.

Post 29 juni 2013

Vuilnisverbranding in Ngong Hills

Con te partiro is het sleutelwoord voor vandaag en .....voor diegene die zich de Engelse versie "Time to Say Goodbye" beter kunnen herinneren is dit dus onze laatste (halve) dag bij onze Masai familie in Ngong Hills. Rose, Paul, Sandra en Steve....dankjewel voor alles en "we meet again in january 2014".

Post 29 juni 2013

Buiten eten ivm schilderwerk

Om 05.30 uur start Paul de jeep en schrik ik wakker. Nog even omdraaien totdat het licht wordt….Om 06.30 uur begint het licht te worden en we staan zo meteen op, want om 08.00 uur komen de schilders en we moeten nog ontbijten en de woonkamer en keuken uitruimen. Vandaag deel ik met Marjo een (biologisch) eitje en wat brood betreft is de keuze beperkt. Onze kaas uit Nederland is al ruim een week op en dan blijft er niet veel meer over dan jam, pindakaas of chocopasta.

Post 27 juni 2013

Bomas of Kenya performance

Paul vertrekt weer vroeg om de Jeep (van zijn werk) de jaarlijkse keuring te laten ondergaan. Dat duurt hier met al dat papierwerk de hele dag en je moet dus een engelengeduld hebben. Net als we ontbijt hebben komen 2 schilders om een offerte te maken van het verven van de keuken en de woonkamer en het gangetje buiten. Dit is het laatste project dat we tijdens deze reis zullen uitvoeren. De prijs is oké en wij zullen alle kosten overnemen van de verf, latex, kwasten etc.

Post 26 juni 2013

Sheldrick Wildlife Trust Elephant Orphanage, Nairobi.

Vannnacht heeft Marjo last gehad van overgeven en gelukkig heeft ze geen diarree gekregen. Ook zij heeft vannacht moeilijk kunnen slapen en gelukkig heeft ze vanmorgen toch een boterhammetje met jam kunnen eten. Zelf ben ik aan de betere hand en heb ik vanmorgen een eitje bij de boterham genuttigd. Zo zie je maar, een zieke komt zelden alleen. Gelukkig zijn we niet allebei tegelijk geveld, zodat wer elkaar toch goed kunnen helpen en verzorgen.

Post 26 juni 2013

Stoffeerder aan huis bij opa

Het is 07.30 uur als we wakker worden en ik heb goed geslapen. Maar ik voel me nog ontzettend slap en moe. Ik raap me bij elkaar en ga naar buiten om toch wat frisse lucht binnen te krijgen. Sarah heeft al de koeien verzorgd en vraagt hoe het met me gaat. Iedereen is zeer bezorgd om ons en als ze mij een dag niet hebben zien rondlopen, dan vragen ze al of er iets aan de hand is met mij. Die bezorgdheid waardeer ik zeer en het gevoel voor saamhorigheid en het helpen van je vrienden en familie staat hier hoog in het vaandel.

Post 25 juni 2013

Wegens ziekte geveld

Deze dag begint voor mij (Servie) niet zoals normaal om 07.30 uur 's-morgens, maar om 00.30 uur afgelopen nacht. Ik word wakker met hevige buikpijn en overvallen door hevige diarree. Omdat hier de sanitaire omstandigheden niet zoals bij ons thuis zijn, valt het vies tegen om midden in de nacht naar buiten naar de toilet te gaan. En dat meerdere malen.

Post 23 juni 2013

 

Zo maar bloemen langs de weg naar Ngong

Happy Birthday to Marjo. Ze is vandaag jarig en daarom gaan we naar Karen om een lekkere kop koffie te drinken en een hapje te eten. Dus gewoon onder ons tweetjes even relaxen en genieten van de koffie van Dormans.

Post 23 juni 2013

Shiro en Marjo lopen de berg af naar centrum Ngong

We hebben vannacht goed geslapen en we worden zonder wekker om 07.00 uur wakker. De zon schijnt, maar het is ’s-morgens altijd aan de frisse kant. We nemen als ontbijt een bruin broodje met onze eigen kaas (van de Plus uit Waubach! ), maar de broodjes zijn ná één dag aan de droge kant (en dan druk ik mij nog voorzichtig uit).

Pagina 1 van 3
You are here Afrika Kenia Kenia 2013 (Juni)

Contactgegevens

Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u een email sturen via onze contactpagina.
> Naar de contactpaginaAgenda

Bekijk ook onze agenda voor de bijeenkomsten en voorlichtingen over onze reizen.
> Naar de agenda