Kenia 2012 (December)

Kenia 2012 (December)

Reisduur: 23 dagen || 18 november - 10 december 2012 || Servie Jongen

Deze reis bestond uit de projecten "toilet en badkamer" en de primary school van Ngong Hills. Bovendien nog aandacht voor hulp aan het  Embu Provincial General Hospital. De tijd die over was heb ik besteed aan een bezoek aan West Kenia (Kisumu en Kakamega National Forest). Tussendoor nog bezoeken gebracht aan het Giraffe Center, de Masai Village, Graduation, Birth-celebration en Botanical Gardens.

> Voorbereiding op deze reis

Post 12 december 2012

Met de NS naar Landgraaf

Uiteindelijk vertrekken we om 00.05 uur met een vertraging van ongeveer 35 minuten voor onze reis naar Parijs (Aéroport de Roissy-Charles De Gaulle). Voordat we van onze nachtrust kunnen genieten krijgen we nog een warme maaltijd aangeboden. Naast mij is een lege stoel, zodat ik lekker kan slapen en de benen goed kan strekken.

Post 09 december 2012

Afscheid van de Masai

Omdat de auto van opa nog niet is gemaakt, gaan we alleen naar de Church in Kimuka; dus Rose, Steve en ik. Het is weer flink warm en de wegen zijn stoffig. Het is mijn laatste dag vandaag en we zullen niet de hele dienst afwachten en we gaan wat eerder weg, want ik moet nog internetten (tenminste als er een cybercafe open is op zondag).

Post 08 december 2012

Planten op de farm

We zitten met zijn vijven aan het ontbijt en realiseren ons dat  het morgen alweer de laatste dag is, dat we samen hier op de farm doorbrengen, voordat ik 's-avonds terugvlieg naar Parijs. 

Post 08 december 2012

Allemaal voetenwerk....

Het is prachtig weer vandaag en de lucht is nu om 07.00 uur al helemaal blauw. Rose gaat vandaag de hele dag met nog enkele dames naar een meeting, vlakbij de grens met Tanzania. Wat de rest van de familie gaat doen vandaag weet ik niet, maar ik ga vandaag weer helpen met het hakselen van het helmgras. Gisteren hebben we de machine niet kunnen gebruiken, omdat er de hele dag geen stroom was.

Post 06 december 2012

Embu Hospital

Als wordt om 07.00 uur wakker en probeer het licht aan te maken in mijn slaapkamer; helaas er is weer geen stroom.....Kenya Power hartstikke bedankt. Nu kunnen we geen gebruik maken van de electrische waterkoker en duurt het maken van de koffie iets langer.

Post 05 december 2012

Are you talking to me ?

Op het moment dat ik naar het toilet wil gaan, zit Rose al in de woonkamer een meeting voor te bereiden, waar ze a.s. vrijdag naar toe gaat. Het is net 07.00 uur geweest en het is vandaag niet bewolkt; dus kan ik straks met droge voeten de berg af lopen naar Ngong. De bouwvakkers zijn ook al in aantocht en de koeien zijn al gemolken en staan vredig in de wei te grazen.

Post 04 december 2012

Avocado's uit de eigen boom bij het huis van Rose en Paul

Omdat Paul vandaag niet hoeft te werken is er geen wekker gezet en worden we allemaal pas om 08.00 uur wakker. Maar dat is helemaal niet erg. Gezellig met z'n vijven ontbijten en als ik door het raam naar buiten kijk is Naoimi al in koeienstal aan het werken en ook de 2 bouwvakkers van ons toilet/badkamer-project zijn al bezig met het opmeten van de materialen die ze vandaag nodig hebben om het dak te gaan maken.

Post 03 december 2012

Geen Matatu's vandaag i.v.m. staking

Het starten van de Landcruiser rukt mij uit mijn diepe slaap en als ik naar buiten kijk zie ik een bewolkt Ngong Hills en als ik een eerste bezoek breng aan de toilet zijn mijn sandalen en sokken kletsnat van het  hoge gras. Maar nood breekt alle wetten...niet dan. Ik ga alleen ontbijten, want de kinderen en Rose liggen nog op een oortje.

Post 02 december 2012

Voordat het alarm gaat ben ik al wakker en neem ik een laatste douche in Mill Hill. Ik heb met Father Alois afgesproken, dat ik iets eerder mag ontbijten en dan brengt hij me naar het station. Zo 's-morgens om 06.00uur is het heerlijk buiten en je hoort alleen maar vogels.

Post 01 december 2012

Vlinder in het struikgewas

Om 06.30 uur schrik ik wakker van het alarm van mijn telefoon. Ik heb wederom prima geslapen en ga meteen een heerlijke douche nemen. Buiten is het al licht en de lucht is helder blauw met hier en daar een wit stapelwolkje.

Pagina 1 van 3
You are here Afrika Kenia Kenia 2012 (December)

Contactgegevens

Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u een email sturen via onze contactpagina.
> Naar de contactpaginaAgenda

Bekijk ook onze agenda voor de bijeenkomsten en voorlichtingen over onze reizen.
> Naar de agenda